Aluminiumsvejsning

Aluminiumsvejsning 2019-01-30T18:24:08+00:00

Aluminium er i dag et af de mest populære materialer til at fremstilling af lette konstruktioner. Men i modsætning til at andre materialer som jern og plast, så er aluminium meget svært at sammensætte på grund af de meget høje smeltetemperaturer, som der skal til. Hos Schanflex har vi samlet set over 20 års erfaring med alle slags svejseopgaver herunder også aluminiumssvejsning, så vi kan helt sikkert også hjælpe dig.

Over 20 års erfaring med aluminiumssvejsning

Aluminiumssvejsning, også ofte kaldet alu svejsning bruges i dag særligt i forbindelse med fremstilling af større aluminiumskonstruktioner. Aluminium er et meget populært og eftertragtet materiale at arbejde med på grund af sin lave vægt. Aluminium bruges derfor særligt til konstruktioner, som både skal være lette men modstandsdygtige. I dag anvendes aluminium særligt i forbindelse med konstruktion af fartøjer som både og biler. Men i sidste ende kan aluminium bruges til rigtigt mange forskellige konstruktioner.

Det bruges derfor ofte også inden for en lang række former for industriproduktion. Her er der ofte behov for at producere lette maskiner, som er lette at transportere frem og tilbage på en fabrik.

Aluminium er dog et materiale, som er svært at arbejde med, da det er et blødere materiale end eksempelvis stål. Det betyder også, at aluminium har en højere smeltetemperatur for ydersiderne end for den inderste del af den konstruktion, man svejser i. Det kræver derfor stor ekspertise at kunne fremstille konstruktioner i netop aluminium.

Vi har dog arbejdet med alle former for svejsning i over 20 år, herunder varmfluftssvejsning, PE svejsning, hvilket har gjort, at vi har udviklet vores egne unikke metoder til at arbejde med aluminium. Vi har selv været med til at fremstille en lang række forskellige konstruktioner både inden for beredskabsbrug, men også i forbindelse med industrielt brug.

Kontakt os i dag og få et godt tilbud på dit næste projekt

Hos Schanflex ved vi godt at to opgaver aldrig er helt ens. Derfor ved vi også godt, at det ikke kan betale sig at lave faste prislister over vores ydelser. Vi er specialister i alle de slags opgaver, som andre ikke kan løse. Så hvis du står med en udfordring eller en opgave, der kræver alu svejsning, så tag gerne fat i os. Vi kan hurtigt vurdere omfanget af din opgave og komme med et god tilbud.

 

At svejse i aluminium er vanskeligere end at svejse i mange andre metaller, f.eks. stål. Det er specielt svært at bearbejde, fordi det er et blødere materiale og arter sig anderledes, bl.a. skal man have stor ekspertise ift. temperaturen af svejsningen, fordi aluminium har en højere smeltetemperatur for ydersiderne end for den inderste del af den konstruktion, man svejser i.